مبنای حقوقی دادخواست

در عملیات ساختمانی به طور طبیعی احتمال خطر وجود دارد. برای کاهش این خطرات، مقررات و ضوابط ویژه ای برای ساخت و ساز، پیش بینی شده است. چنانچه سازنده از این مقررات تخلف کند، مسئول خسارات ناشی از آن خواهد بود. به علاوه اگر ملک پیش فروش شده باشد، پیش فروشنده نیز در این مسئولیت، شریک خواهد بود.

طبق قانون، پیش فروشنده وظیفه دارد، مسئولیت خود را در قبال خسارات ناشی از عیب بنا و تجهیزات آن و نیز خسارات ناشی از عدم رعایت ظوابط قانونی در برابر پیش خریدار و اشخاص ثالث، در صورتی که پیش فروشنده مسئولیت خود را بیمه نکرده باشد، پیش خریدار می تواند از طریق دادگاه او را به این کار الزام کند.

طرفین دعوی

دعوای الزام به اخذ بیمه نامه، موضوع ماده ی 9 قانون پیش فروش ساختمان از سوی پیش خریدار، مطرح می شود و خوانده ی دعوی پیش فروشنده و سازنده ی ملک است.

مرجع صالح برای رسیدگی

اگرچه بر اساس ماده ی 20 قانون پیش فروش ساختمان، حل کلیه اختلافات ناشی از تعبیر، تفسیر و اجرای قرارداد های پیش فروش ساختمان بر عهده ی هیأت داوری است؛ ولی از آن جا که تا کنون آیین نامه های اجرایی این ماده توسط وزارت مسکن و شهر سازی و وزارت دادگستری تهیه نشده است، بنابراین در خال حاضر رسیدگی به اختلافات ناشی از قرارداد های پیش فروش بر عهده ی دادگاه محل وقوع ملک است.

نحوه ی اجرای رأی

زمانی که رأی، مبنی بر محکومیت پیش فروشنده به الزام به اخذ بیمه نامه، موضوع ماده ی 9 قانون پیش فروش ساختمان صادر شد و قطعیت یافت، اجراییه صادر می شود. در صورت استنکاف پیش فروشنده از انجام حکم دادگاه، پیش خریدار می تواند، خود نسبت به اخذ بیمه نامه اقدام کند و هزینه های پرداختی را از پیش فروشنده مطالبه کند.

می توان با معرفی اموال محکوم علیه یا استعلام از مراجع مربوطه، اموالی را که شناسایی شده و جزو مستثنیات دین نمی باشند، توقیف کرد تا در قبال فروش آن ها مبلغ مورد نظر را به دست آورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *