مبنای حقوقی دادخواست

در مواردی که دو یا چند ملک که با دو پلاک ثبتی متفاوت در مجاورت هم بوده و پس از تجدید بنا به صورت یک بنا (یک باب خانه یا یک مجموعه ی آپارتمانی) در آمده است. می توان از طریق اداره ی ثبت اسناد و املاک، پلاک های ثبتی را به هم پیوسته و یک پارچه کرد. به این عمل اصطلاحاً تجمیع پلاک های ثبتی می گویند.

تجمیع پلاک های ثبتی در قرارداد مشارکت در ساخت نیز کاربرد دارد. ممکن است، زمین مورد ساخت و ساز از به هم پیوستن دو یا چند پلاک ثبتی فراهم آمده باشد. در اینصورت برای اخذ سند مالکیت برای واحد های جدید الاحداث، باید پلاک های ثبتی، تجمیع شوند.

پس از آن که بنای موضوع مشارکت در ساخت تکمیل شد، تجمیع پلاک ها و دریافت اسناد مالکیت جدید براساس ساختمان کنونی با تقاضای مالکین همه پلاک ها، انجام می شود. چنانچه مالک از این کار  سر باز بزند و نیز برای این کار از وی وکالت نداشته باشد، یکی از راه های پیش روی سازنده، الزام مالک به تجمیع املاک موضوع مشارکت از مراجع قضایی است.

طرفین دعوی

خواهان دعوا، سازنده یا شخصی است که در تجمیع واحدهای ساخته شده، ذی نفع است. خوانده ی این دعوی، مالکی است که از تجمیع پلاک های ثبتی، خودداری می کند و با این کار، روند اخذ سند مالکیت جدید برای واحدها با مشکل مواجه می شود.

مرجع صالح برای رسیدگی

دعوی الزام مالک به تجمیع املاک در دادگاه محل وقوع ملک، مطرح می شود.

نحوه ی اجرای رأی

در مرحله ی اجرا به محکوم علیه (خوانده) ابلاغ می شود تا ظرف ده روز پس از ابلاغ برای اقدام، نسبت به تجمیع در اداره ی ثبت اسناد و املاک حاضر شود. اگرمحکوم علیه مبادرت به تجمیع نکند، این کار با مجوز دادگاه، توسط اداره ی ثبت انجام خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *